Opskrift på knoldsellerisuppe med brændende kærlighed.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Efterår, Suppe, Vinter
Samlet tid 50 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 955kcal
Ingredienser
50gsmør
1stort løg, grofthakket
2fedhvidløg, grofthakket
1kgknoldselleri, i små tern - renset vægt
250gkartofler, i små tern
1tskstødt koriander (eller muskatnød)
1tsktimian
1lbouillon, kylling eller grønt
2dlfløde
1/2citron, saften heraf
Salt og friskkværnet peber
Olie
Brændende kærlighed
40gsmør
350gbacon, skåret i tern
1løg, grofthakket
1bdtpurløg, finthakket
Friskkværnet peber
Til servering
Creme fraiche
Evt. friskbagt brød
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde med en sjat olie, og tilsæt løg, hvidløg, knoldselleri og kartofler. Steg det godt af i ca. 20 minutter eller til sellerien er let gylden. Rør stødt koriander og timian i og krydr med friskkværnet peber.
Hæld bouillonen over, læg låg på og lad det småkoge i ca. 20 minutter eller til alle grøntsagerne er helt møre.Tilbered imens den brændende kærlighed.
Tilsæt fløden og blend suppen helt glat med en stavblender, eller hæld det i en blender. Den skal være helt blød og cremet.
Smag suppen til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Brændende kærlighed
Smelt smørret på pande ved middelvarme, og steg baconen til den er let gylden, og tilsæt derefter løget, og lad det stege med i 5-8 minutter til det karamelliserer en smule.Er din bacon meget fed, kan du halvere mængden af smør.
Skru ned for blusset og rør purløg i. Krydr med friskkværnet peber og lad det stå til suppen er klar til servering.
Servering
Server suppen i dybe tallerkener, top med creme fraiche og flere skefulde af den brændende kærlighed. Krydr med friskkværnet peber.