Opskrift på lækker fyldig bolognese lavet med salsiccia, - krydret og lækker.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Samlet tid 2 timertimer
Servings 4personer
Ingredienser
600gsalsiccia - ferske pølser
1løg, finthakket
1gulerod, skåret i små tern
2stængler bladselleri, skåret i små tern
3fedhvidløg, revet eller presset
1håndfuldfrisk basilikum
2dshakkede tomater
2spsktomatkoncentrat
1 1/2dlrødvin
1laurbærblad
1tskoregano
1tskbasilikum
1/2tsktimian
1/2tskrosmarin
Salt og peber
Olie
Sådan gør du
Varm en smule olie i en gryde, mas farsen ud af pølserne i store stykker, og svits dem godt af ved god høj varme i ca. 5 minutter.
Tilsæt derefter løg, hvidløg, gulerod og bladselleri, skru ned til middel varme og steg grøntsagerne med i 5 minutter. Krydr med en smule salt og peber, - husk at pølserne også er krydret.
Tilsæt krydderier og tomatkoncentrat, og varm igennem et minuts tid, og hæld derefter rødvinen over og lad den koge godt ind ved høj varme.
Hæld de hakkede tomater over, varm op, - og skru derefter ned til svag varme. Lad bolognesen simre under låg, i minimum 1 time, - aller helst 2 timer eller en smule mere. Alt efter hvor længe bolognesen simre, kan det være der skal tilsættes en smule vand.
Fjern låget de sidste 20 minutter, og lad bolognesen simrer videre.
Vend den friske basilikum i bolognesen de sidste 5-10 minutter, og smag til med salt og peber.
Server med din favorit pasta, - og top gerne med masser af frisk revet parmesan.