Ristet franskbrød med spinat, laks, æg og sennepsmayo
Opskrift på smørrebrød med røget laks, smilende æg, smørstegt spinat og sennepsmayonnaise.
Ret Frokost
Køkken Dansk
Nøgleord Højtbelagt smørrebrød, Smørrebrød
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 2personer
Calories 347kcal
Ingredienser
2æg
200gfrisk spinat
10gsmør
2skiverbrød
130grøget laks, i tynde skiver
Mikrogrønt eller andre urter
Salt og friskkværnet peber
Sennepsmayo
3spskgod mayonnaise
2tskcitronsaft
1tskwhole grain sennep
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Kog æggene til de er smilende - ca. 7 minutter ved medium/large æg.Skyl dem derefter i rigeligt koldt vand og pil dem.
Bland ingredienserne til mayonnaisen og smag til med friskkværnet peber. Sæt den til side.
Smelt smørret på en pande, og steg spinaten ved høj varme til den falder sammen. Krydr med salt og friskkværnet peber og lad det dryppe af på lidt køkkenrulle.Rist imens brødskiverne i en brødrister eller på en pande.
Smør brødet med en smule senneps mayonnaise og top med smørstegt spinat.
Læg laksen herpå og top med ekstra mayonnaise.
Halver æggene og læg 2 halve på hver mad. Drys med mikrogrønt eller andre urter, og krydr med friskkværnet peber og en smule salt.Server straks.