Nem opskrift på risengrød lavet på Thermomix.Denne opskrift er lavet som dessert til 4 personer. Skal risengrøden serveres som hovedmåltid skal du i hvertfald lave 1/2 portion ekstra. Laver du dobbelt, kan resterne serveres som klatkager dagen efter.
Ret Dessert, Frokost, Hovedret
Køkken Dansk, Gourministeriet
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Equipment
Thermomix
Ingredienser
220g
grødris
1liter
sødmælk
1 1/2 - 3dlvand (kommer an på risene - start med 1 1/2 dl)
Salt
Kanelsukker og smør klat
Sådan gør du
Hæld ris og vand ( 1 1/2 dl) i din Thermomix, skru op til 95 grader, styrke 1 - omvendt rotation og kog i 4 min. ud låg.
Hæld sødmælken over, skru ned til 90 grader og kog risengrøden videre i ca. 35 min., - styrke 1 - omvendt rotation, uden låg. Smag på risene om de er møre, og giv dem ellers lidt længere. Juster konsistensen med mere vand hvis der er behov for det.
Smag til med salt og rør det godt ind i grøden.
Lad risengrøden hvile i 4-5 minutter inden den serveres, - så vil grøden tykne en smule, men stadig være blød og lækker.