En klassisk fransk sauce der passer perfekt til fisk og lyst kød, - lavet på æg, smør og bouillon.
Ret Tilbehør
Køkken Fransk
Samlet tid 15 minutterminutter
Antal 4personer
Ingredienser
200gsmør
2dlbouillon
2æggeblommer
1æg
2spskcreme fraiche, helst 38%
1spskcitronsaft
Salt og peber
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde og hæld bouillonen ved - sluk for blusset. Blandingen skal have en temperatur på ca. 60 grader.
Blend æg, æggeblommer og creme fraiche sammen i et cylinder med en stabblender.
Tilsæt derefter smørblandingen i en tynd stråle, mens der fortsat blendes. Fortsæt tilset hele er brugt.
Smag saucen til med citron, salt og friskkværnet peber.
Saucen er nu klar til servering. Ønskes saucen en smule tykkere, kan den hældes tilbage i gryden, og varmes op ved svag varme - under konstant piskning. Der skal ikke meget varme til, så vær hele tiden over den.