Arancini - Sprøde risottokugler med estragonmayo og salvie
Opskrift på lækre sprøde risottokugler, lavet med rester af risotto - serveret med hjemmelavet estragonmayonnaise og friteret salvieblade.Denne portion giver ca. 12 risottokugler.
Ret Forret, Snack
Køkken Italiensk
Nøgleord Appetizer, Risotto, Snack
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 12stk
Calories 226kcal
Ingredienser
Arancini - Risottokugler
550grisotto rest - gerne med svampe
Evt. lidt trøffelolie
3-4spskhvedemel
2æg, sammenpisket
100grasp
Lidt salt
Rapsolie til fritering
Friske salvie blade til pynt
Estragonmayonnaise - ca. 3 dl
20gpasteuriserede æggeblommer
1 1/2dlrapsolie
3stilkefrisk estragon (bladene heraf), - ca. 10 g blade
1/2spskhvidvinseddike
1tskdijonsennep
Salt
Sådan gør du
Estragonmayonnaise
Kom æggeblommer, dijon, hvidvinseddike og estragon i en minihakker, og blend til den har en ensartet konsistent. Skrab kanterne ned et par gange undervejs.
Tilsæt olien lidt ad gangen, gerne mens minihakkeren kører. Fortsæt til mayonnaisen har den rette konsistens, og blend grundigt til estragonen er blendet godt ud i mayonnaisen.
Smag til med salt, og stil mayonnaisen på køl til den skal serveres.
Arancini - Risottokugler
Varm olien op i en stor gryde til ca. 170 grader.
Placer 3 dybe tallerkener på bordet, en med hvedemel blandet med lidt salt, en med sammenpisket æg og en med rasp.
Form risottoen til kugler, ca. 45 g/stk., - sørg for at de er rullet gode faste. Rul dem derefter først i mel, derefter i æg og til sidst i raspen. Hvis du oplever at risottoen ikke vil hænge sammen, tager du blot en smule rasp og lidt af æggeblandingen og blander i risottoen. Lad det trække et øjeblik, - det afhjælper problemet.
Friter risotto kuglerne i olien til de er gyldne og sprøde, ca. 5 min. alt efter temperaturen på olien.
Lad dem suge og køle let af på lidt køkkenrulle - imens friteres de friske salvieblade.
Hæld salviebladene i olien, og lad dem fritere et lille minuts tid. De skal op imens farven stadig er flot grøn. Læg dem på lidt køkkenrulle og lad dem køle af et øjeblik.
Placer klatter af mayonnaisen på et serverings fad, læg de let afkølede risottokugler ovenpå og top med friteret salvie. Giv. evt. salviebladene en lille dut mayo, - så bliver det på toppen.