Go Back
+ servings
Opskrift på foliepakker med hvidløgsrejer - Toppits

Foliepakker med chili/hvidløgsrejer og grøntsager

Opskrift på foliepakker med rejer og grøntsager og den skønneste chili/hvidløgs marinade.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g tigerrejer eller andre rå rejer
  • 1 squash
  • 2 peberfrugter, gerne grøn og rød
  • 2 store håndfulde persille, finthakket
  • 5-6 fed hvidløg, presset eller fintrevet
  • 1 rød chili, finthakket (med eller uden kerner alt efter temperament)
  • 2 dl god olivenolie
  • 1 citron
  • Salt og peber
  • Ruccola og brød til servering

Sådan gør du

  • Rens rejerne fri for urenheder, tarm og skaller. Skyld dem og læg dem derefter på et godt lag køllenrulle og dup dem tørre.
  • Halver squashen og fjern "kernerne" med en ske. Skær squashen ud i grove tern og gør det samme med peberfrugterne.
  • Bland olivenolie med hvidløg, chili og persille og krydr med peber. UNDLAD at krydre med salt og citron, - alufolien tåler ikke at komme i kontakt med syre og salt.
  • Bland rejer og grøntsager i en skål, og vend det godt sammen med olieblandingen. Sæt på køl og lad det trække i ca. 15 min.
  • Riv 4 stykker folie af, - hvert stykke skal kunne rumme 1/4 af ovenstående portion og kunne lukkes sammen i toppen.
  • Buk kanterne op på folien så stykkerne danner små skåle, og fordel rejer, grøntager og olieblandingen på de 4 stykker folie.
  • Kram folien sammen i toppen så pakkerne lukker tæt, og så alt væde og varme bliver inde i pakkerne, og sæt dem på en bageplade.
  • Bag foliepakkerne i ca. 14 min. ved 220 grader, almindelig ovn. Åben evt. en af pakkerne og tjek at rejerne er tilberedt.
  • I 4 skåle fordeles en godt håndfuld ruccola i hver. Top med pakkernes indhold, og hæld også oliemarinaden over.
  • Krydr portionerne med salt, lidt friskpresset citron og drys med ekstra finthakket persille og friskkværnet peber. Server med lune flutes, bagte pitabrød eller lignende.