Bland mel og salt, og rør det i lidt ad gangen. Ælt dejen, gerne på maskine, til melet er æltet godt ind i dejen og den samler sig om krogen.
Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hævet et lunt sted en god times tid.
Del dejen i 8 lige storestykker, ca. 110 g pr. stk, og tril dem til boller – så er de nemme at rulle ud i cirkler.
Rul hver bolle ud i en stor cirkel der passer til en pande, den skal være ca. 2-3 mm tyk, – brug evt. lidt mel hvis der er behov.
Varme en pande op ved middel varme, og sprøjt den med en smule sprayfedt, eller pensl med lidt olie.
Bag brødene et par minutter på hver side ved middel varme, til de bobler op og er let lysebrune. Brug lidt sprayfedt hver gang du vender et brød og steger et nyt, – det giver et lækker saftigt fladbrød.
Læg dem løbende ovenpå hinanden som de bliver færdige og dæk dem med staniol, – så sikrer du at brødene forbliver lækre bløde.
Tzatziki
Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr men en smule med salt hvad der ca. svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
Bland i mellemtiden ingredienserne til dressing, - rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og mynte. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til med lidt hvis peber og evt. mere salt hvis den mangler. Opbevar den op køl til den skal serveres, - lad den meget gerne trække nogle timer.
Græske kødboller
Rør oksekød sammen med de hakkede grøntsager, æg, krydderier og smuldret feta.
Tilsæt rasp og krydr med salt og peber, - lad farsen trække 15 min.
Form farsen til mindre runde kødboller, - jeg lavede dem på ca. 35 gram/stk., - og rul dem i hvedemel. Sørg for der kun er et tyndt fint lag mel på kødbollerne, - det skal ikke sidde i klumper.
Varm olien op ved middel varme på en pande, - der skal være ca. 1 cm olie i panden.
Steg kødbollerne til de er fine gyldne hele vejen rundt, - og tilberedt som ønsket (gennemstegt eller rosa).
Server de græske fladbrød toppet med masser af tzatziki, kødboller og lækker sprød salat.