Go Back
+ servings
Cremet pasta med soltørrede tomater - Opskrift på nem pasta

Cremet pasta med soltørrede tomater, mascarpone og spinat

Opskrift på lækker pasta med soltørrede tomater, mascarpone og spinat, - masser af smag og super nem at lave.
4.8 fra 5 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 200 g soltørrede tomater i olie, drænet vægt
  • 1 løg, finthakket
  • 3-4 fed hvidløg, presset eller revet
  • 100 g frisk spinat
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 250 g mascarpone - Kan erstattes af ricotta
  • 50 g parmesan, fintrevet
  • 1 1/2 dl hvidvin
  • 1-2 spsk citronsaft
  • Olie
  • Salt og peber
  • Evt. en smule pastavand
  • Finthakket persille til toppen

Sådan gør du

  • Varm en smule olie på en pande, og svits løg og hvidløg af et par minutter.
  • Skær de soltørrede tomater i strimler, - og varm dem med et minuts tid.
  • Hæld hvidvinen over og lade den koge en smule ind.
  • Tilsæt basilikumblade, mascarpone og parmesan, rør det hele godt sammen og skru ned for blusset og lad saucen små simre.
  • Kog i mellemtiden din foretrukne pasta, - husk at gemme lidt pastavand til at justere konsistensen på saucen.
  • Inden servering røres spinaten i saucen til den er faldet sammen, - og saucen smages til med salt, peber og citronsaft.
  • Vend pastaen i saucen og juster evt. konsistensen med lidt kogevand fra pastaen.
  • Server toppet med lidt finthakket persille og friskkværnet peber.