Go Back
+ servings
Abrikosmarmelade med vanilje - Opskrift med friske abrikoser

Abrikosmarmelade med vanilje

Opskrift på nem og lækker abrikosmarmelade med friske abrikoser.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Morgenmad, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 400 g friske abrikoser
  • 200 g sukker
  • 1/2 citron, saft og fintrevet skal
  • 1/2 vaniljestang

Sådan gør du

  • Skyl abrikoserne grundigt, halver dem og fjern stenene.
  • Skær abrikoserne i små tern på ca. 1/2 x 1/2 cm.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med lidt af sukkeret.
  • Hæld abrikos tern, sukker, vanilje, vaniljestang, citronsaft og skal i en lille kasserolle og kog op.
  • Skru ned til svag til middel varme og lad det simre i ca. 15-20 min., til abrikoserne er møre og let udkogte.
  • Fjern vaniljestangen og hæld marmeladen på et skolde og evt. atemon skyllet glas. Skru låget på og stil på køl, og lad abrikosmarmeladen køle helt af inden den serveres.