400gpasta, - koge tid over 8 min. for at stivelsen når at jævne retten
Salt og peber
Olie
Creme fraiche og finthakket persille/forårsløg til pynt
Sådan gør du
Kog kyllingebrysterne i let saltet vand i ca 10 min., alt efter størrelse. Hæld vandet fra og lad dem køle let af inden de pilles/trevles.
Varm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og peberfrugt af ved middel varme i2-3 min.
Tilsæt kyllingekødet og lad det stege med et par minutter.
Tilsæt jalapeños og mexicansk krydderiet og varm igennem,- og tilsæt derefter tomatkoncentrat og steg videre et par minutter.
Hæld de hakkede tomater over samt halvdelen af bouillonen og lad retten små simre i 20 min. Tilsæt løbende bouillon så retten ikke koger tør, - den skal være lækker blød i konsistensen, ikke tør og heller ikke for våd.
Hæld pasta i retten sammen med resten af bouillonen og kog til pastaen er al dente eller som ønsket. Det kræver muligvis et par minutter mere end beskrevet på posen, da pastaen jo koger i en sauce. Rør jævnligt så ikke retten brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov.
Vend cheddarost i retten og smag til med salt og peber.
Server din one pot mexicanske pasta toppet med kold creme fraiche, fintsnittet forårsløg, persille og evt. et drys chiliflager.