Go Back
+ servings
Kylling i rød karry - Opskrift på thai kylling i rød karry

Kylling i rød karry

Opskrift på cremet tahi kylling i rød karry med kokosmælk og grøntsager.
4.47 fra 13 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Asien, Thai
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kyllingefilet, skåret i mundrette bider
  • 2 ds kokosmælk (ikke light)
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2-3 spsk rød karrypasta
  • 2 peberfrugter, rød og grøn skåret i strimler
  • 6 små skalotteløg eller 1 almindelig løg skåret i både
  • 3 forårsløg, snittet gem toppene til topping
  • 4 cm ingefær, fintrevet - ca. 2 spsk
  • 3 fed hvidløg, fintrevet eller presset
  • 1 rød chili, snittet smag selv til
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • Olie
  • Salt og peber
  • Evt. lidt vand
  • Peanuts og foråtsløgs toppe til toppen
  • Ris eller nudler

Sådan gør du

  • Varm lidt olie på en pande og steg kyllingen af, - krydr med salt og peber.
  • Tilsæt hvidløg, ingefær, tomatkoncentrat og karrypasta og varm det med et par minutter.
  • Tilsæt grøntsagerne og steg med i 5 min. Tilsæt også chili, men smag selv hvor stærk den er inden du hælder det hele i.
  • Hæld kokosmælken over og lad retten simre i 15 min.
  • Tilsæt fiskesauce og lime, og smag til med salt og peber og evt. mere chili. Lad retten simre i yderligere 5 min. Er saucen for tyk kan du tilsætte vand efter behov, - men den skal være lækker cremet.
  • Server med ris eller nudler og top din kylling i rød karry med peanuts og fintsnittet toppe af forårsløg.