Kartoffelsalat med soltørrede tomater, ærter og ruccola
Opskrift på nem og lækker kold kartoffelsalat vendt med den skønneste marinade.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 30minutter
Antal 4personer
Ingredienser
Kartoffelsalat
600gsmå kartofler
2store håndfulde ruccola, ca. 100 gram
200gærter, optøede eller friske
25gpinjekerner, ristede
Marinade
1dldl olivenolie (erstat evt. 1/2 dl med olie fra de soltørrede tomater)
1 håndfuldpersille, finthakket
1/2 citron, saften heraf
2 fed hvidløg, presset eller fintrevet
25 gparmesan, fintrevet
50gsoltørrede tomater, skåret i strimler
Salt og peber
Sådan gør du
Marinade
Bland alle ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber og lad den trække på køkkenbordet.
Kartoffelsalat
Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt saltet vand. Lad kartoflerne koge i ca. 5-6 min., alt efter størrelse og lad dem trække færdigt i gryden med vand, under låg. PÅ den måde får du en god fast kartoffel der ikke koger ud. Hæld vandet fra når kartoflerne er møre, og lad dem køle godt af.
Vend ærterne og kartoflerne med marinaden så det hele er godt fordelt.
Vend til sidst ruccolaen i og top med ristede pinjekerner.