Go Back
+ servings
Kartoffelsalat - Opskrift på nem kartoffelsalat med marinade

Kartoffelsalat med soltørrede tomater, ærter og ruccola

Opskrift på nem og lækker kold kartoffelsalat vendt med den skønneste marinade.
5 fra 7 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kartoffelsalat

  • 600 g små kartofler
  • 2 store håndfulde ruccola, ca. 100 gram
  • 200 g ærter, optøede eller friske
  • 25 g pinjekerner, ristede

Marinade

  • 1 dl dl olivenolie (erstat evt. 1/2 dl med olie fra de soltørrede tomater)
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 2 fed hvidløg, presset eller fintrevet
  • 25 g parmesan, fintrevet
  • 50 g soltørrede tomater, skåret i strimler
  • Salt og peber

Sådan gør du

Marinade

  • Bland alle ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber og lad den trække på køkkenbordet.

Kartoffelsalat

  • Kog kartoflerne i en gryde med rigeligt saltet vand. Lad kartoflerne koge i ca. 5-6 min., alt efter størrelse og lad dem trække færdigt i gryden med vand, under låg. PÅ den måde får du en god fast kartoffel der ikke koger ud. Hæld vandet fra når kartoflerne er møre, og lad dem køle godt af.
  • Vend ærterne og kartoflerne med marinaden så det hele er godt fordelt.
  • Vend til sidst ruccolaen i og top med ristede pinjekerner.