Go Back
+ servings
Boller i karry med blomkålsris - Nem og skøn opskrift

Boller i karry med blomkålsris

Opskrift på klassisk boller i karry med blomkålsris.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • Kødboller

  • 800 g

    hakket svinekød

  • 2

    store løg, blendet eller finthakket

  • 2

    æg

  • 1 dl

    sødmælk

  • 2 spsk

    havregryn

  • 2 spsk

    hvedemel

  • 2 tsk

    salt

  • Friskkværnet peber

Karry sauce

  • 60 g

    smør

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 2 tsk

    mediumstærk karry

  • 2 tsk

    thaikrydderi (almindelig karry kan også bruges her)

  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 1

    æble, skrællet og fint revet

  • 6 dl

    kogevand fra bollerne eller grøntsags bouillon

  • 3 dl

    sødmælk

  • 1 spsk

    citronsaft

  • Salt og peber

Blomkålsris

  • 2

    blomkål

  • Evt. lidt finthakket persille til toppen

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland alle ingredienserne til farsen i en skål, og rør godt sammen. Hvis farsen er for tør kan man tilsætte lidt ekstra mælk.
  • Bring en stor gryde vand i kog, tilsæt evt. en boullion terning eller blot lidt salt, - skru ned på medium varme.
  • Form kødbollerne med en ske i hånden og put dem forsigtigt ned i det varme vand.
  • Lad dem koge til de kommer op til overfladen hvor de får lov at ligge et par minutter mere, så du er sikker på de er gennemkogte.
  • Tag dem op med en hulske og læg dem til side til alle kødboller er færdige.

Karry saucen

  • Smelt smørret og svits karry og thaikrydderi af.
  • Tilsæt hvedemel og rør det godt ind i smørret og lad det varme igennem, - bliver den for tør tilsæt da evt. lidt mere smør.
  • Tilsæt revet æble og derefter kogevand/bouillon lidt ad gangen under konstant omrøring,- brug 4-5 dl og gem det sidste til at justere konsistensen med.
  • Lad saucen koge godt op, rør så den ikke brænder på, og tilsæt derefter mælken og citronsaft, og lad saucen simre videre i min. 10 min. Tilsæt evt. mere bouillon hvis saucen skal være tyndere.
  • Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt bollerne og lad dem varme med i saucen.

Blomkålsris

  • Rens blomkålene fri for blade og del dem i store buketter, eller hvad der er nemmest for dig at håndtere.
  • Riv blomkålene groft på et givejern og hæld dem i en skål.
  • Overhæld dem med kogende vand, meget gerne bouillonvand, og lad dem trække i 1 1/2 - 2 min.
  • Hæld dem igennem en sigte (ad to omgange), og lad dem dræne godt for væde, - vend dem med en ske i sigten så alt vandet løber fra.
  • Server de lune blomkålsris med boller i karry og top med lidt finthakket persille.