Go Back
Email Link
Udskriv
Opskriftsbillede
Ernæringsetiket
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Print
Blomkålsris
Opskrift på lækre, nemme og sunde blomkålsris.
Ret
Tilbehør
Køkken
Dansk
Nøgleord
Vegetar
Samlet tid
5
minutter
minutter
Servings
4
Personer
Calories
50
kcal
Author
Dianna
Ingredienser
2
blomkål
Evt. lidt finthakket persille til toppen
Sådan gør du
Blomkålsris
Rens blomkålene fri for blade og del dem i store buketter, eller hvad der er nemmest for dig at håndtere.
Riv blomkålene groft på et givejern og hæld dem i en skål.
Overhæld dem med kogende vand, meget gerne bouillonvand, og lad dem trække i 1 1/2 - 2 min.
Hæld dem igennem en sigte (ad to omgange), og lad dem dræne godt for væde, - vend dem med en ske i sigten så alt vandet løber fra.
Server de lune blomkålsris, evt. toppet med lidt persille, som tilbehør til dagens middag.
Video
Nutrition
Kalorier:
50
kcal
|
Kulhydrater:
10
g
|
Protein:
4
g
|
Fedt:
1
g
|
Mættet fedt:
0.3
g
|
Flerumættet fedt:
0.1
g
|
Enkeltumættet fedt:
0.1
g
|
Natrium:
60
mg
|
Kalium:
598
mg
|
Fiber:
4
g
|
Sukker:
4
g
|
C-vitamin:
96
mg
|
Kalcium:
44
mg
|
Jern:
1
mg