Go Back
+ servings
Røget laksetatar - Opskrift med fennikel og rævesauce

Røget laksetatar med fennikel og rævesauce

Opskrift på røget laksetatar med fennikel crudité og hjemmelavet rævesauce.
Denne portion giver til 4 små anretninger.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 160 g

    røget laks, grofthakket

  • 1

    fennikel

  • 1 bdt

    dild, grofthakket

  • 4 skiver

    brød

  • 25 g

    smør

  • 2 spsk

    syltede sennepsfrø

  • Lidt dildkviste og evt. syre til pynt

Rævesauce

  • 4 tsk

    dijonsennep

  • 2 spsk

    mørk sirup

  • 2 spsk

    hvidvinseddike

  • 1 håndfuld

    frisk dild, finthakket (ca. 1/2 dl)

  • 1 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

Sådan gør du

Rævesauce

  • Bland dijonsennep, sirup og hvidvinseddike i en skål og rør det godt sammen.
  • Tilsæt olivenolien lidt ad gangen og pisk den godt sammen. Det er vigtigt at man kun tilsætter lidt olivenolie ad gangen og pisker grundigt med et piskeris, - ellers risikerer man at den skiller, fremfor man får en lækker fed rævesauce.
  • Tilsæt til sidst finthakket dild, og smag til med salt og peber.

Anretning

  • Udstik brødet i 4 ringe og steg dem gyldne i smørret.
  • Snit fennikel ultra tyndt, gerne på et mandolinjern, og bland det herefter med dild. Er dit fennikel ikke helt friske, og derfor ikke sprødt, kan det med fordel lægges i lidt isvand i 5 min., for derefter at dræne i en sigte, det gør skiverne dejlig sprøde. Herefter kan det blandes med dild.
  • Top de sprøde brødskiver med røget laks og derefter en lille håndfuld fennikel crudité, og pynt med syltede sennepsfrø.
  • På tallerkenen lægges 2 halve ringe af rævesauce der pyntes med dild og syre.