Go Back
+ servings
Gambas al ajillo - Opskrift på chili/hvidløgs rejer med persille

Gambas al ajillo - Rejer i chili/hvidløgs olie

Opskrift på lækre store rejer tilberedt i smør og olie med masser af hvidløg, chili og persille.
4.41 fra 5 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Gourministeriet, Spansk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 600 g rå tigerrejer, kæmpe rejer eller lignende
  • 1

    rød chili

  • 8 fed

    hvidløg, fint revet eller presset

  • 2 håndfulde

    persille, finthakket

  • 100 g

    smør

  • 1 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rens og pil rejerne, sørg for at fjerne tarmen både oppe og nede. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
  • Snit chilien, smag den og vurder ud fra styrken hvor meget du ønsker i blandingen.
  • Bland smør, olie, chili og hvidløg i en kasserolle, krydr med salt og peber, og lad det simre i 10-15 min. så blandingen tager god smag. Tilsæt persillen til sidst.
  • Hæld rejerne i et lille tæt fad, overhæld dem med olieblandingen og bag dem i en forvarmet ovn i 10 min. ved 200 grader, - almindelig ovn.
  • Server dem straks med et drys frisk persille over.