Go Back
+ servings
Pasta med bacon og ærter - Opskrift på nem og lækker pasta

Pasta med bacon og ærter

Opskrift på nem og lækker pasta med bacon og ærter krydret med citron, hvidløg og persille.
4.5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g

    spaghetti

  • 250 g

    bacon, skåret i tern

  • 2 store håndfulde persille, finthakket
  • 300 g

    ærter, optøede

  • 6 fed

    hvidløg

  • 1

    citron, skal og saft heraf

  • 4

    æggeblommer

  • 1 dl

    kogevand fra pastaen

  • Lidt olie

  • Salt og peber

  • Fintrevet parmesan til toppen

Sådan gør du

  • Varm lidt olie på en pande og steg baconen sprød.
  • Tilsæt hvidløg og citronskal, og lad det stå ved svag varme. Krydr med peber.
  • Pisk æggeblommerne sammen med citronsaften og stil det til side
  • Kog pastaen al dente i rigeligt og saltet vand. 5 minutter inden den er færdig kogt hældes ærter og persille på panden med bacon, og det steges med ved middel varme.
  • Hæld vandet fra pastaen og gem lidt af koge vandet.
  • Tilsæt 1 dl kogevand til pastaen og rør herefter æggeblommer og citronsaft godt og hurtigt ind i pastaen, - uden at give det mere varme.
  • Vend fyldet i pastaen og server med masser af fintrevet parmesan og friskkværnet peber.