Go Back
+ servings
Pizza med feta - Opskrift på græsk inspireret pizza

Pizza med feta, soltørrede tomater og oliven

Opskrift på den lækreste pizza inspireret af de skønne smage fra en græsksalat.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Tomatsauce

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 1

    stort løg, fint hakket

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 1 tsk

    basilikum

  • 1 tsk

    oregano

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • Frisk basilikum, - kan undlades

Topping

  • 2

    bøffelmozzarella, åbnet og drænet for væde

  • 200 g

    feta

  • 1lille glas

    soltørrede tomater i olie

  • 1lille glas

    små græske oliven

  • 2

    små rødløg, skåret i både

  • Ruccola salat

  • Friskkværnet peber og tørret oregano til toppen

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Steg løg og hvidløg af i en gryde med lidt olivenolie.
  • Tilsæt de flåede tomater og krydderier og lad saucen simre i min. 30 min, - eller til væden er fordampet. Smagen bliver mere intens jo længere tid den står.
  • Tilsæt til sidst friske basilikumsblade og stil til side.

Topping

  • Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
  • Smør pizzabunden med tomatsauce og fordel bøffel mozzarella, smuldret feta, rødløg og soltørrede tomater på bundene.
  • Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne. (I ovn, ca. 15 min ved 250 grader).
  • Top pizzaerne med ruccola og små græske oliven, og drys med tørret oregano og friskkværnet peber.