Opskrift på den bedste millionbøf med kartoffelmos.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Gourministeriet
Samlet tid 45 minutterminutter
Antal 4Personer
Forfatter Dianna
Ingredienser
Millionbøf
500g
hakket oksekød
6dl
oksebouillon, - jeg brugte 2 bouillonterninger til denne omgang
2mellemstore løg, finthakkede
2mellemstore gulerødder, skåret i bittesmå tern
2fed
hvidløg, finthakket
2
laurbærblade
1spskengelsk sauce
Kulør
1 1/2spskmaizena majsstivelse til blandet med lidt koldt vand
25gsmør
Salt og peber
Kartoffelmos
1,5kgkartofler, skrællet og skåret i tern
1 1/2dl
creme fraiche 18%
50gsmør, skåret i tern
Kogevand fra kartoflerne
Salt
Evt. hakket persille og forårsløg
Sådan gør du
Millionbøf
Smelt smørret i en gryde og svits løg, gulerødder og hvidløg af et par minutter.
Tilsæt kødet og brun det godt af ved god høj varme.
Tilsæt bouillon, laurbærblade og engelsk sauce, og lad retten småkoge i ca. 20 minutter.Er tiden til det skal du endelig lade den simre lidt længere, - det udvikler smagen sig kun af.
Jævn saucen med maizena, og lad den simre videre et par minutter.
Smag millionbøffen til med salt og peber, og giv saucen lidt kulør til du opnår den ønskede farve.
Kartoffelmos
Imens millionbøffen simre koges kartoflerne i rigeligt usaltet vand.
Hæld vandet fra kartoflerne og gem en smule, - så du har til at justere konsistensen med.
Mas kartoflerne med et piskeris, og tilsæt derefter smør og creme fraiche. Gør det evt. over helt lavt blus, så mosen får lidt varme samtidig.
Pisk mosen godt igennem. Jeg gør det blot med piskeriset, - men du kan også bruge en håndmixer.*Vær opmærksom på at nogle kartofler kan blive til den klæg side når de piskes med håndmixer, - så brug altid bagekartofler eller kartofler beregnet til mos.
Pisk en smule kogevand sammen med mosen til du opnår den ønskede konsistens, og smag derefter kartoffelmosen til med salt.
Server kartoffelmosen med millionbøf på toppen og evt. lidt hakket persille og fintsnittet forårsløg.