Go Back
+ servings
Millionbøf - Opskrift på klassisk millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf med kartoffelmos

Opskrift på den bedste millionbøf med kartoffelmos
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Millionbøf

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 6 dl

    oksebouillon, - jeg brugte 2 bouillonterninger til denne omgang

  • 2

    løg, finthakkede

  • 2

    gulerødder, i bitte små tern

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket

  • 2

    laurbærblade

  • 1 spsk

    engelsksauce

  • Kulør

  • 1 spsk Maizena majsstivelse til jævning, - ca. 1 spsk blandet med lidt koldt vand
  • Olivenolie til stegning

  • Salt og peber

Kartoffelmos

  • 1200 g

    kartofler, skrællede og skåret i tern

  • 1 1/2 dl

    creme fraiche 18%

  • 50 g

    smør

  • Kogevand fra kartoflerne, ca. 2 dl

  • Salt

  • Evt. lidt hakket persille

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i rigeligt usaltet vand.
  • Svits imellemtiden løg, gulerødder og hvidløg i ligeligt olivenolie til løgene er klare, - ca. 4-5 min.
  • Tilsæt kødet og brun det godt af ved god varme.
  • Tilsæt bouillon, laurbærblade og engelsksauce, og lad retten koge i ca. 20 min.
  • Smag til med salt og peber og giv saucen lidt kulør til du opnår den ønskede farve.
  • Jævn med maizena og lad den simre videre et par minutter.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, men gem lidt af det til at justere konsistensen på din kartoffelmos.
  • Tilsæt smør og cremefraiche og pisk mosen godt igennem, gerne med en håndmixer, det giver en dejlig luftig kartoffelmos.
  • Tilsæt kogevand fra kartoflerne, og pisk videre til du har den ønskede konsistens.
  • Smag til med salt og sørg for at det også bliver piske godt ind i mosen.
  • Server kartoffelmosen med millionbøf på toppen og evt. lidt hakket persille.