Go Back
+ servings
Chili-hvidløgs pasta - Opskrift på pasta med hvidløg og chili

Pasta med hvidløg og chili

Opskrift på simpel og lækker pastaret med hvidløg og chili
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g

    spaghetti eller anden pasta

  • 6 fed

    hvidløg

  • 1/2-1 rød chili - med eller uden kerner, alt efter ønskede styrke
  • 1/2

    citron, saft og fintrevet skal heraf

  • 2 håndfulde

    bredbladet persille, finthakket

  • 1 dl

    olivenolie, måske lidt mere

  • Lidt kogevand fra pastaen

  • Salt og peber

  • Friskrevet parmesan og lidt persille til toppen

Sådan gør du

  • Pres eller riv hvidløgene fint og bland dem sammen med olivenolien.
  • Fint hak chili og bland det ligeledes i olien og tilsæt derefter citronsaft samt skal.
  • Rør persillen i og smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen al dente i rigeligt godt saltet vand. Hæld vandet fra pastaen og gem 1-2 dl.
  • Bland olieblandingen godt sammen med pastaen, og juster konsistensen med lidt kogevand.
  • Anret i en tallerken og top af med friskrevet parmesan og lidt hakket persille.

Noter

Serveres retten alene som hovedret uden kød eller grøntsager vil jeg anbefale at bruge 500-600 g pasta til 4 personer, og ca. 1 1/2 portion af marinaden.