Go Back
+ servings
Spidskålssalat - Opskrift på kålsalat med quinoa og edamame

Spidskålssalat med avocadodressing

Opskrift på lækker sprød salat med spidskål, quinoa og edamame - toppet med avocadodressing og saltede mandler.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    spidskål

  • 1/2 dl

    rød quinoa

  • 200 g

    edamamebønner, optøede - vægt uden bælg

  • 1 håndfuld

    saltede mandler, grofthakkede

Avocadodressing

  • 2

    modne avocadoer

  • 1 dl

    creme fraiche 18%

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 3 spsk

    mild olivenolie

  • 1/2 dl

    vand

  • 1/2 tsk

    cayennepeber, - smag til

  • Salt og peber

Sådan gør du

Avocadodressing

  • Skær avocadoerne i store tern og put den i en blender/mini hakker sammen med creme fraiche, citronsaft og olivenolie og blend til en cremet masse.
  • Juster konsistensen med vand, tilsæt lidt ad gangen. Bruges f.eks. en creme fraiche med lavere fedtindhold kan den godt gøre dressingen tyndere, og derfor er det ikke sikkert at alt vandet skal bruges.
  • Smag til med salt, peber og cayennepeber, og stil dressingen på køl til den skal serveres til salaten, - hæld den gerne på en sprøjteflaske. Dressingen holder sig fint et par dage på køl.

Spidskålssalat

  • Kog quinoaen som anvist på pakken. Skyl dem derefter i rigeligt koldt vand, og lad dem dræne for væde i en sigte.
  • Snit spidskålen helt fint og læg den i en skål sammen med de optøede edamamebønner og vend quinoaen heri.
  • Anret salaten på et stort fad og top den med grofthakkede saltede mandler og avocadodressing. Server resten af avocadodressingen ved siden af.