Skær avocadoen i store tern og put dem i en blender/mini hakker sammen med 1/4 tsk cayennepeber, creme fraiche, citron og olivenolie, og blend til avocadodressingen er helt glat.*Er avocadoerne meget lyse i farven tilsætter jeg en håndfuld frisk spinat for at gøre avocadodressingen flot grøn. Spinaten smages ikke.
Juster konsistensen med vand, tilsæt lidt ad gangen. *Bruger du f.eks. en creme fraiche med lavere fedtindhold, kan den godt gøre dressingen tyndere, og derfor er det ikke sikkert at der skal så meget til.
Smag til med salt, peber og cayennepeber, og stil dressingen på køl til den skal serveres til salaten, - hæld den gerne på en sprøjteflaske. Dressingen holder sig fint et par dage på køl.
Spidskålssalat
Kog quinoaen som anvist på pakken. Skyl dem derefter i rigeligt koldt vand, og lad dem dræne for væde i en sigte.
Snit spidskålen helt fint og læg den i en skål sammen med de optøede edamamebønner og vend quinoaen heri.
Anret salaten på et stort fad og top den med grofthakkede saltede mandler og avocadodressing. Server resten af avocadodressingen ved siden af.