Go Back
+ servings
Hakkebøf med sommergrønt - Opskrift på skøn sommermad

Hakkebøf med nye kartofler og sommergrønt

Opskrift på en skøn dansk hakkebøf serveret med sommergrønt og smørsauce.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 800 g

    hakket oksekød

  • 1 kg

    nye danske kartofler, renset

  • 1 bdt

    nye små gulerødder

  • 1 bdt

    forårsløg

  • 2

    store løg

  • Salt og peber

  • Olie

  • Tørret timian

  • Lidt peberkorn og evt. løvstikke til kogning af kartoflerne

Smørsauce

  • 250 g

    smør

  • 1

    lille løg, finthakket

  • 1 stor håndfuld persille, finthakket
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd grillen og læg de 2 hele løg på (med skræl) over indirekte varme.
  • Form 4 lige store bøffer ud af kødet, krydr med salt og peber, og lad dem hvile på spækbrættet i 10-15 minutter.
  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand tilsat peberkorn og løvstikke, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 4-5 min. (alt efter størrelse). Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, - på den måde får du en lækker fast kartoffel, - ca. 15 min. (kommer dog an på størrelsen, - mærke efter med en kødnål).
  • Rens gulerødder og forårsløg og læg dem i et folie fad. Giv dem en smule olie, salt og peber og et drys tørret timian, og sæt fadet i grillen.
  • Grill samtidig bøfferne til de er tilberedt efter eget ønske.

Smørsauce

  • Smelt smørret i en lille kasserolle og tilsæt løg.
  • Lad saucen små simre i 5 min., og krydr med salt og peber.
  • Lige inden servering tilsættes persillen, saucen varmes hurtigt igennem og slukkes.
  • Halver de bagte løg og pil lamellerne fra hinanden.
  • Anret hakkebøfferne med nye kartofler, bagte løg, sommer grønt og smørsauce.