Go Back
+ servings
Barbecue kylling - Opskrift på hel grillet barbecue kylling

Grillet barbecue kylling

Opskrift på hel grillet kylling på lækker barbecue marinade.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1

    god stor frilandskylling

  • Salt

Barbecue marinade

  • 1 1/4 dl

    ketchup

  • 2 1/2 spsk

    æblecidereddike, - måske en smule mere, smag til

  • 1 spsk

    worcestersauce

  • 1/4 dl

    brun farin

  • 1 tsk

    løg pulver

  • 1/2 tsk

    hvidløgspulver

  • 1/2 tsk

    røget paprika

  • 1/4 tsk

    chipotle chilipulver

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd grillen og varm den godt op til ca. 140-150 grader.
  • Bland alle ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
  • Rens kyllingen grundigt og dup den t'r med lidt køkkenrulle.
  • Tag en god håndfuld salt og krydr kyllingen indvendigt, og gnid også skindet med salt.
  • Sæt kyllingen på rotisseriet og pensl den med barbecue marinaden, - gerne flere gange undervejs. Grill kyllingen i en lukket grill i ca. 1 1/2 time, til den når en kerne temperatur på 72 grader.
  • Skru evt. godt op for blussene hvis kyllingen mangler farve, - men hold øje så ikke skindet/marinaden bliver sort.
  • Lad kyllingen hvile på et spækbræt i ca. 15 min. inden den skæres ud.