Opskrift på hel grillet kylling på lækker barbecue marinade.
Samlet tid 2 timertimer
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
1
god stor frilandskylling
Salt
Barbecue marinade
1 1/4dl
ketchup
2 1/2spsk
æblecidereddike, - måske en smule mere, smag til
1spsk
worcestersauce
1/4dl
brun farin
1tsk
løg pulver
1/2tsk
hvidløgspulver
1/2tsk
røget paprika
1/4tsk
chipotle chilipulver
Salt og peber
Sådan gør du
Tænd grillen og varm den godt op til ca. 140-150 grader.
Bland alle ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
Rens kyllingen grundigt og dup den t'r med lidt køkkenrulle.
Tag en god håndfuld salt og krydr kyllingen indvendigt, og gnid også skindet med salt.
Sæt kyllingen på rotisseriet og pensl den med barbecue marinaden, - gerne flere gange undervejs. Grill kyllingen i en lukket grill i ca. 1 1/2 time, til den når en kerne temperatur på 72 grader.
Skru evt. godt op for blussene hvis kyllingen mangler farve, - men hold øje så ikke skindet/marinaden bliver sort.
Lad kyllingen hvile på et spækbræt i ca. 15 min. inden den skæres ud.