Go Back
Hjemmebagte cookies - Opskrift på cookies med chokolade og nødder

Cookies med chokolade og nødder

Opskrift på lækre chewy cookies med chokolade og nødder.
Denne opskrift giver 20 store cookies.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 250 g

    hvedemel

  • 150 g

    brun farin

  • 100 g

    rørsukker

  • 175 g

    smør, stuetemperatur

  • 150 g

    hasselnødder, grofthakkede

  • 150 g

    chokolade, lys eller mørk, grofthakket

  • 1

    æg

  • 1 1/2 tsk

    vaniljesukker

  • 1 tsk

    natron

  • 1 tsk

    bagepulver

  • 1/2 tsk

    salt

Sådan gør du

  • Pisk smør, æg, rørsukker, brun farin og vanilje sukker sammen til en luftig masse.
  • Rør melet i sammen med nødder, chokolade, natron, bagepulver og salt. Jeg bruger hænderne til at ælte det hele godt sammen i skålen, men du kan også gøre det med en ske.
  • Del dejen i 20 lige store stykker, ca.50g/stk, og tril dem til kugler.
  • Fordel kuglerne med et godt mellemrum på 2 bageplader beklædt med bagepapir, og giv dem et lille pres med håndfladen, - ikke for meget, de flader ud under tilberedning.
  • Bag en plade ad gangen ved 190 grader almindelig ovn i ca. 12-14 min., eller begge plader på én gang, ved 170 grader varmluft i 12-14 min. Jeg foretrækker at bage en plade i almindelig ovn da jeg synes varmen fordeler sig bedre på denne måde.