Go Back
+ servings
One pot pasta vegetar - Opskrift på mexicansk vegetar pastaret

One pot mexicansk vegetar pasta

Opskrift på lækker one pot mexicansk vegetar pasta.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 dl

    røde linser

  • 1

    stor løg, finthakket

  • 4

    forårsløg, fintsnittet

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 1

    rød peberfrugt, finthakket

  • 10 skiver

    syltede jalapeños, finthakkede

  • 1 ds

    hakkede tomater

  • 1 ds

    kidneybønner

  • 1 ds sorte bønner (kan erstattes af en ekstra dåse kidneybønner)
  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 8 dl

    grøntsagsbouillon, - måske en smule mere eller mindre, kommer an på valg af pasta

  • 3 spsk

    mexicansk krydderi eller tacomix

  • 350 g

    pasta, - koge tid over 8 min. for at stivelsen når at jævne bouillonen

  • 200 g

    revet cheddar

  • Salt og peber

  • Olie

  • Creme fraiche og finthakket persille/forårsløg toppe til pynt

Sådan gør du

  • Varm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og peberfrugt af ved middel varme et par minutter.
  • Tilsæt jalapeños og mexicansk krydderiet, og varm igennem et par minutter.
  • Skyl linserne i koldt vand, og tilsæt dem samme med tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter.
  • Hæld de hakkede tomater over samt halvdelen af bouillonen og lad retten små simre i 15 min. Tilsæt løbende bouillon så retten ikke koger tør, - den skal være lækker blød i konsistensen, ikke tør og heller ikke for våd.
  • Hæld pasta i retten, tilsæt resten af bouillonen og kog til pastaen er al dente, - det kræver muligvis et par minutter mere end beskrevet på posen. Rør jævnligt så ikke retten brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov. Et par minutter inden pastaen er færdig kogt tilsættes de drænede og skyllede bønner og varmes med.
  • Vend cheddarost i retten og smag til med salt og peber.
  • Server retten toppet med iskold creme fraiche, fintsnittet forårsløg og persille.