Go Back
+ servings
Citronrisotto med ærter - Opskrift på cremet risotto med citron

Citronrisotto med ærter

Opskrift på cremet citronrisotto med ærter.
4.5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 400 g

    risotto ris

  • 4

    skalotteløg, finthakket (det skal svare til et almindeligt løg)

  • 4 fed

    hvidløg

  • 1

    citron, saft og fintrevet skal heraf

  • 3 dl

    ærter, optøede

  • 150 g

    parmesan, revet

  • 9 dl

    bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon

  • 4 dl

    tør hvidvin (eller Noilly Prat, - det smager også dejligt)

  • 1/2 dl

    olie, måske lidt mere

  • Salt og peber

  • Evt. friske ærter, ærteskud og fintrevet parmesan til toppen

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde, og steg løg og hvidløg til de er klarede.
  • Hæld risene over og steg dem med i 3-5 min. ved middel varme, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
  • Hæld hvidvin eller Noilly Prat over, og lad den reducere til det halve ved middel varme.
  • Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
  • Rør til sidst ærter, revet parmesan og citronskal i risottoen, smag til med citronsaft, salt og masser af peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast.
  • Server risottoen toppet med masser af ærteskud.