9dlbouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon
4dltør hvidvin - eller Noilly Prat
Olie
Salt og peber
Evt. friske ærter, ærteskud og fintrevet parmesan til toppen
Sådan gør du
Varm olien op i en gryde, og steg løg og hvidløg til de er klarede.
Hæld risene over og steg dem med i 3-5 min. ved middel varme, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
Hæld hvidvin eller Noilly Prat over, og lad den reducere til det halve ved middel varme.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
Rør til sidst ærter, revet parmesan og citronskal i risottoen, smag til med citronsaft, salt og masser af peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast.