Go Back
+ servings
Smørstegt mørksej - Opskrift på mørksej med citronrisotto

Smørstegt mørksej med citronrisotto og bacon

Opskrift på mørksej serveret med citronrisotto og bacon crumble.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Fisken

  • 600 g

    mørksej, - jeg brugte loins som har en god tykkelse

  • 100 g

    bacon, i tern

  • 40 g

    smør

  • 1 spsk

    olie

  • Lidt sukker

  • Salt og peber

Citronrisotto

  • 400 g

    risotto ris

  • 4

    skalotteløg, finthakket (det skal svare til et almindeligt løg)

  • 4 fed

    hvidløg

  • 1

    citron, saft og fintrevet skal heraf

  • 3 dl

    ærter, optøede

  • 150 g

    parmesan, revet

  • 9 dl

    bouillon, jeg bruger kylling eller grøntsagsbouillon

  • 4 dl

    tør hvidvin (eller Noilly Prat, - det smager også dejligt)

  • 1/2 dl

    olivenolie, måske lidt mere

  • Salt og peber

  • Evt. ærteskud til toppen

Sådan gør du

Citronrisotto

  • Varm olien op i en gryde, og steg løg og hvidløg til de er klarede.
  • Hæld risene over og steg dem med i 3-5 min. ved middel varme, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
  • Hæld hvidvin eller Noilly Prat over, og lad den reducere til det halve ved middel varme.
  • Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj bouillon undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
  • Rør til sidst ærter, revet parmesan og citronskal i risottoen, smag til med citronsaft, salt og masser af peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast.

Fisken

  • Varm lidt olie på en pande og steg baconen sprød. Hak den fint og læg den til side.
  • Del fisken i 4 lige store stykker, - rens for evt. urenheder og dup stykkerne tørre. Drys med en smule sukker og salt og lad med trække i 5 min.
  • Smelt smør og olie på en pande ved middel varme, det skal lige akkurat bruse. Steg mørksejen på den ene side i ca. 3-4 min., - alt efter tykkelse, sluk derefter for panden, vend fisken og lad den trække færdigt på eftervarmen fra panden i et par par minutter. Jeg steger fisken på siden der oprindeligt havde skind på, da det er den flotteste side at vende opad ved servering.
  • Anret risottoen i en dyb tallerken, læg fisken ovenpå, drys med bacon og ærteskud og krydr med rigeligt peber.