Go Back
+ servings
Cheesecake med brombær - Opskrift på nem og skøn cheesecake

Cheesecake med hasselnødder, hvid chokolade og brombær

Opskrift på den skønneste cheesecake med bagte hasselnødder, hvid chokolade og brombær gelé.
Denne opskrift giver en kage på ca. 18 cm i diameter.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 6 timer
Antal: 8 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kiksebund

Ostecreme

  • 250 g

    flødeost

  • 3 dl

    piskefløde

  • 1 dl

    creme fraiche

  • 100 g

    hvid chokolade

  • 100 g

    flormelis

  • 3 blade

    husblas

  • 1

    vaniljestang

  • 1 citron, fintrevet skal heraf (saften bruges i geléen)

Brombær gele

  • 300 g

    brombær, frost eller friske

  • 100 g

    sukker

  • 1

    citron, saften heraf

  • 1/2 dl

    vand

  • 6 blade

    husblas

Derudover

  • Kagering på 18 cm i diameter
  • Kageplast der er ca. 1 cm højere end kageringen
  • Friske brombær, blåbær eller lignende til toppen

  • Mynteblade

  • Sølvflager og evt. lidt sukkerkugler eller hakket hvid chokolade

Sådan gør du

Kiksebund

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Blend kiks og hasselnødder til en mellemfin mel og rør det godt sammen med den smeltede smør og vaniljesukker.
  • Beklæd en kagering med kageplast og hæld kiksemassen heri, - mas det godt ned i bunden med en ske eller lignende, og stil den på køl 1 times tid.

Ostecreme

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Smelt chokoladen over et vandbad og lad den køle godt af, - uden den sætter sig.
  • Pisk 2 1/2 dl af fløden til flødeskum, kun til den akkurat stivner, endelig ikke for meget.
  • Rør flødeosten sammen med creme fraichen.
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør den i ostemassen sammen med flormelis og citronskal.
  • Vend den smeltede og let afkølede hvide chokolade i massen.
  • Varm den sidste 1/2 dl piskefløde i en lille gryde og rør den opblødte og vredne husblas ud heri.
  • Vend et par store skefulde flødeskum i husblasmassen så den bliver let afkølet, - og vend herefter resten af flødeskummen og husblasmassen i ostecremen.
  • Tag kiksebundene ud af køleskabet og hæld ostecremen over. Husk at der skal være plads til gele på toppen, så slut af ca. 1 cm under kanten.
  • Stil på køl i min. 3 timer eller til massen har sat sig.

Brombær gele

  • Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
  • Hæld brombær, vand, citronsaft og sukker i en gryde og kog op.
  • Skru ned til middel varme og lad det små koge i ca. 5 min.
  • Sigt puréen igennem en finmasket sigte, - der må ikke være klumper i væsken. Du skal ende op med 3 dl brombærsaft, - er der ikke nok må du spæde op med lidt vand.
  • Rør husblassen ud i den varme brombærsaft og lad den køle til ca. 30 grader.
  • Hæld brombærsaften over kagen, og stil den igen på køl i min. 2 timer eller til geléen har sat sig.
  • Pynt kagen med friske mørke bær, mynte blad, sukkerkugler og sølvflager.