Go Back
Græskarmuffins - Opskrift på halloween muffins med græskar

Græskarmuffins med smørcreme

Opskrift på lækre græskarmuffins, - perfekte til halloween.
Denne opskrift giver 12 muffins.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Muffins

  • 300 g

    græskar, - jeg bruger hokkaido

  • 250 g

    hvedemel

  • 100 g

    sukker

  • 140 g

    brun farin

  • 3

    æg

  • 75 g

    smør

  • 2 tsk

    bagepulver

  • 2 tsk

    vaniljesukker

  • 2 tsk

    kanel

  • 1 nip

    salt

Frosting

  • 100 g

    blødt smør

  • 150 g

    naturel flødeost (ikke light)

  • 200 g

    flormelis

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 1

    appelsin, fintrevet skal heraf

  • Evt. orange pasta farve

Sådan gør du

Muffins

  • Skræl græskarret, fjerne kerner og tråde og riv det mellemfint. Mit rivejern har et "mellemfint" niveau, - ellers kan det rives groft og lige hakkes hurtigt med en kniv.
  • Smelt smørret i en gryde og stil det til side.
  • Pisk æg, sukker, brunfarin og vaniljesukker til en luftig masse.
  • Vend mel, bagepulver, vanilje og kanel i massen, og fortsæt derefter med det smeltede smør.
  • Vend græskarret i sammen med et nip salt.
  • Fordel dejen i 12 muffinforme, sæt gerne formene i en metal muffin bageplade, så holder de formen meget flottere.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15-18 min., og lad dem køle let af inden de tages ud af metal formen, hvis du bruger sådan en.
  • Lad kagerne køle helt af inden de evt. toppes med frosting.

Frosting

  • Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
  • Vend forsigtigt flødeosten i massen sammen vaniljesukker og appelsinskal, og rør det godt, men forsigtigt sammen, så ikke luften bliver slået ud af massen. Tilsæt evt. farve pasta hvis frostingen skal farves.
  • Hæld frostingen på en pose med en tylle, og top de afkølede muffins.