Opskrift på lækker cremet rødbederisotto med parmesan og timian.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord efterårs mad, Risotto
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Calories 701kcal
Author Dianna
Ingredienser
400g
risotto ris
600g
rødbeder
4skalotteløg, finthakket
4fed
hvidløg, revet eller presset
3spskfriske timianblade - ca. 2 tsk tørret
160g
parmesan, fintrevet
10dlbouillon, kylling eller grønt
4dltør hvidvin eller Noilly Prat
1Olivenolie
Salt og peber
Evt. lidt parmesan og forskelligt grønt til toppen
Sådan gør du
Skræl rødbederne og skær dem ud i små tern, - de skal ikke være meget større en 0,4x0,4 cm.
Varm olien op i en gryde ved svag7middel varme, og steg rødbedetern, løg og hvidløg af sammen med timian i ca. 20 min., - det må ikke brune. Krydr med salt og peber.
Hæld risene ved og steg dem med et par minutter, tilsæt evt. lidt mere olie så ikke de brænder på.
Hæld hvidvin eller Noilly Pray over og lad den reducere til det halve.
Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved svag-middel varme til risene er al dante, ca. 20 min., - tilføj boullion undervejs så resultatet bliver cremet og lækkert.
Rør til sidst revet parmesan i risottoen, smag til med salt og peber, og juster evt. konsistensen med yderligere varm bouillon hvis risottoen er blevet for fast, den skal være lækker cremet.
Lad risottoen hvile et par minutter inden den serves, - evt. med et fint drys parmesan, peber og evt. lidt grønt.