Go Back
+ servings
Nem chokoladekage - Opskrift på nem bradepande chokoladekage

Chokoladekage med glasur

Opskrift på nem og lækker chokoladekage med glasur.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 14 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Chokoladekage

  • 270 g

    hvedemel

  • 200 g

    rørsukker

  • 150 g

    brun farin (kan erstattes af rørsukker)

  • 200 g

    smør

  • 100 g

    mørk chokolade 70%

  • 3

    æg

  • 2 dl

    sødmælk

  • 3/4 dl

    kakaopulver (usødet)

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 2 tsk

    bagepulver

  • 1 nip

    salt

Glasur

  • 3 dl

    flormelis

  • 3 spsk

    kakaopulver (usødet)

  • 5 spsk

    vand, - måske en smule mere, juster selv konsistensen

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade i en gryde og lad det køle let af.
  • Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen.
  • Tilsæt smør/chokolade blandingen og vend det godt sammen i massen.
  • Tilsæt sidste halvdel af de tørre ingredienser og vend det godt ind i massen, efterfulgt af mælken, - rør til dejen er glat og uden klumper.
  • Smør en bradepande på 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i og bag chokoladekagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med glasur.

Glasur

  • Bland flormelis med kakaopulveret og rør vandet i lidt ad gangen. Jeg bruger et piskeris så jeg er sikker på alle klumper bliver rørt ud.
  • Top den afkølede kage med glasur og evt. krymmel, kokos eller lignende.