Go Back
Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper

Koldhævede skagenslapper

Lækre koldhævede skagenslapper.
Denne opskrift giver 10 stk.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 12 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 12 g

    gær

  • 4 dl

    koldt vand

  • 525 g

    hvedemel

  • 10 g

    salt

  • Solsikkekerner

  • Blå birkes

  • Sesam

  • Evt. lidt olie

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Rør melet i lidt ad gangen sammen med saltet, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.
  • Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 1/2 time.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak dejen ud i 10 stykker og læg dem på et tæt lag solsikkekerner inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Top dem med lys sesam og blå birkes og lad dem efterhæve i ca. 20 min.
  • Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.