Go Back
Kanelkage i bradepande - Opskrift på kanelkage med smørcreme

Kanelkage med smørcreme

Opskrift på lækker svampet kanelkage med smørcreme.
Denne opskrift giver til en bradepande på ca. 33x23cm.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 270 g

    hvedemel

  • 100 g

    brun farin (kan erstattes af rørsukker)

  • 250 g

    rørsukker

  • 200 g

    smør

  • 2 dl

    mælk, - gerne sødmælk

  • 3

    æg

  • 3 spsk

    kanel

  • 2 1/2 tsk

    bagepulver

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 1 nip

    salt

Smørcreme

  • 150 g

    fløde ost, ikke light

  • 100 g

    smør, stuetemperatur

  • 200

    flormelis

  • 1 1/2 tsk

    vaniljesukker

  • 2 1/2 tsk

    kanel

  • 1

    appelsin, fintrevet skal heraf

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en lille gryde og hæld mælken heri, - sæt til side. Smørret må selvfølgelig ikke nå at "sætte sig", så sørg for alle ingredienser er målt af inden du begynder.
  • Pisk æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
  • Bland alle de tørre ingredienser og vend halvdelen af dem i ovenstående masse, - uden at slå luften ud af massen. Du kan med fordel sigte dem i, - så undgår du klumper.
  • Vend derefter smør og mælkeblandingen i, og slut af med den sidste del af de tørre ingredienser, - rør godt så du undgår klumper.
  • Smør en bradepande på 33x23 cm med smør eller sprayfedt, - hæld dejen i og bag chokoladekagen i ca. 30-35 min. ved 180 grader, almindelig ovn.
  • Lad kagen køle godt af inden den toppes med smørcreme.

Smørcreme

  • Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
  • Vend forsigtigt flødeosten i massen sammen vaniljesukker, kanel og appelsinskal, og rør det godt, men forsigtigt sammen, så ikke luften bliver slået ud af massen.
  • Smør smørcremen udover den afkølede kage og opbevar den på køl til den skal serveres. Tag kagen ud og lad den stå ved stuetemperatur en lille time inden servering.