Go Back
+ servings
Braiserede oksehaler - Opskrift på oksehaleragout med pasta

Oksehaleragout med pasta

Opskrift på lækker oksehaleragout serveret med pasta.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 4 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1,2-1,5 kg

    oksehaler

  • 2

    løg

  • 2

    store gulerødder

  • 2 stængler

    bladselleri

  • 3 fed

    hvidløg

  • 2 kviste

    rosmarin

  • 2 kviste

    timian

  • 1 kvist

    salvie

  • 1 flaske

    hvidvin

  • 1 1/2 l

    vand + 2 oksebouillonterninger

  • 75 g smør (50 g + 25 g)
  • 1/2 dl

    olie

  • 2 spsk

    tomatkoncentrat

  • 2 1/2 spsk

    hvedemel

  • 1 spsk

    paprika

  • Salt og peber

  • 500 g

    pasta

  • Evt. finthakket persille og revet parmesan til toppen

Sådan gør du

  • Løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg snittes og hakkes groft.
  • Bind krydderurterne sammen med en kødsnor.
  • Varm olien og 50 g smør i en gryde og brun oksehalerne godt af, krydr med paprika, salt og rigeligt peber.
  • Hæld grøntsagerne over og svits dem med i 5-10 min. Er gryden smal i bunden, kan oksehalerne lige tages op mens grøntsagerne svitses, og derefter lægges ned i igen.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter, og drys derefter med hvedemel og vend det godt med grøntsagerne og oksehalerne.
  • Tilsæt krydderurte buketten og hæld vinen over, og lad den reducere en smule.
  • Hæld vand over og tilsæt bouillonterninger, kog op og lad derefter retten simre i 3 timer under låg, - rør undervejs.
  • Når halerne er møre tages de op og lægges til side. Fonden sigtes igennem en fin si, - og hældes derefter tilbage i en lille kasserolle hvor den reduceres ved kraftig varme. Du skal ende med ca. 6 dl fond. Undlad at salt før til sidst, - salte fra bouillonterninger og krydring af kødet er oftest rigeligt.
  • Monter fonden med 25 g smør når den er kogt ind, - og smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen al dente og pil samtidig kødet af halerne, - det skal gerne pilles af i fine stykker.
  • Dræn pastaen for væde og vend fond og kød forsigtigt med pastaen.
  • Server retten toppet med fintrevet parmesan og persille.