Go Back
+ servings
Græsk stifado - Opskrift på græsk simre gryde med tykkam

Græsk stifado

Opskrift på lækker græsk stifado, - en skøn simreret med masser af smag.
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 3 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 kg

    tykkam, skåret i store tern

  • 10

    skalotteløg, skrællet

  • 2 stængler

    bladselleri, fintsnittet

  • 2

    store gulerødder, skåret i skiver

  • 4 fed

    hvidløg, skåret i tynde skiver

  • 1 håndfuld

    bredbladet persille

  • 5 dl

    rødvin

  • 2 dl

    vand + 1/2 oksebouillon terning

  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 2 spsk

    hvedemel

  • 2

    kanelstænger

  • 2

    laurbærblade

  • 1 tsk

    stødt spidskommen

  • 1/4 tsk

    stødt nelliker

  • Salt og peber

  • Olie

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olie i en gryde og svits kødet grundigt af, - evt. af et par omgange hvis grydens diameter ikke er så stor. Kødet skal stege og brunes, - ikke koge. Krydr med salt og peber.
  • Tilsæt de hele pillede løg, hvidløg, bladselleri, gulerod og persille og steg med en 5 minutters tid, - rør undervejs.
  • Drys krydderierne over, og lad dem varme igennem inden tomat koncentrat tilsættes og varmes med.
  • Tilsæt melet og rør det godt runde i blandingen, og hæld derefter rødvinen over sammen med kanelstænger og laurbærblade, og lad det små simre i 10 minutter.
  • Tilsæt vandet samt bouillon, og lad nu retten simre under låg, - gerne med lidt luft til i ca. 2 1/2 time, rør nogle gange undervejs.
  • Den sidste halve time kan lovet tages af, så retten får lov at komme af med dampen og koge yderligere ind, - rør forsigtigt så løgene ikke går i stykker. Saucen skal være lækker glacet.
  • Smag saucen til med salt og peber, og server med en god kartoffelmos, ris eller lignende.