Go Back
Koldhævede græskarboller med gulerod - Opskrift uden surdej

Koldhævede græskarkernestykker

Lækre koldhævede græskarkernestykker med gulerod, - bagt uden surdej.
Denne opskrift giver ca. 10-12 stk.
3.75 fra 4 stemmer
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 12 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 12 g

    gær

  • 4 dl

    koldt vand

  • 525 g

    hvedemel, manitoba eller tipo 00

  • 1 1/2 dl

    græskarkerner

  • 200 g

    gulerødder

  • 12 g

    salt

  • Evt. lidt olie

  • 1 1/2 dl

    græskarkerner til toppen

Sådan gør du

  • Riv gulerødderne groft og mas let overskydende saft ud.
  • Groft hak græskarkernerne eler giv dem en hurtig tur i en minihakker.
  • Opløs gæren i vandet, og tilsæt revet gulerod og græskarkerner.
  • Rør mel og salt i lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-15 min. Bliv ved med at køre dejen til den samler sig, - den vil fortsat være klistret og let flydende, men det er vigtigt at den har "samlet sig" inden du stopper æltningen.
  • Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Fint hak eller blend græskarkernerne til toppen og læg dem i en dyb tallerken.
  • Hak dejen ud i 10-12 stykker, og læg bollerne på et tæt lag finthakkede græskarkerner, inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir, - med græskarkernesiden opad
  • Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.
  • Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
  • Lad dem køle af på plade eller rist.