Go Back
+ servings
Ristaffel - Opskrift på ristaffel med kylling i karry

Ristaffel

Opskrift på skøn ristaffel med kylling i karry og farverig topping
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kyllingen

  • 1

    god stor kylling

  • 2

    store gulerødder, skrællet og skåret i store stykker

  • 8

    peberkorn

  • Salt

  • Evt. andre reste grøntsager til bouillonen, - forårsløg, løg, bladselleri eller lignende

Saucen

  • Gulerødderne der har kogt med kyllingen

  • 1

    løg, finthakket

  • 2 tsk

    karry

  • 2 tsk

    thaikrydderi, - jeg bruger en fra Urtekram (købt online), kan erstattes af almindelig karry

  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 60 g

    smør

  • 7 dl

    kogevand fra kyllingen (evt. med bouillon)

  • 2 dl

    mælk, - gerne sødmælk

  • Salt og peber

  • Ris

Topping

  • Ananas

  • Æble

  • Banan

  • Forårsløg

  • Persille

  • Rosiner

  • Kokosflager

  • Peanuts

Sådan gør du

Kyllingen

  • Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er dækket.
  • Tilsæt grøntsagerne, peberkorn og salt, og bring gryden i kog.
  • Lad kyllingen koge ved svag varme, underlåg låg, i ca. 45 min., - skum den af undervejs.
  • Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet, inden den tages op og pilles når den er let afkølet, - kog gerne bouillonen ind ved høj varme imens. Skær kyllingen i mundrette bidder.
  • Gulerødderne tages ligeledes op og moses med en gaffel.

Kylling i karry

  • Smelt smørret i en gryde og svits løgene til de er klare.
  • Tilsæt begge slags karry samt gurkemeje og svits med et par minutter.
  • Hæld melet over og pisk det godt ind i blandingen, - varm igennem et par minutter.
  • Tilsæt bouillon og mælk, - lidt ad gangen og piske saucen godt igennem. Lad saucen komme op og koge i 5 min., - pisk grundigt så den ikke brænder på.
  • Lad saucen simre i 15 min. ved middel varme, - rør jævnligt.
  • Tilsæt de mosede gulerødder og kyllingen og varm det godt igennem.
  • Kog risene som anvist på pakken, og hak og snit imens de forskellige toppings og hæld dem i små skåle.
  • Server din ristaffel i skåle og lad hele familien selv toppe deres portion.