Go Back
+ servings
Trøffel flødekartofler - Opskrift på flødekartofler med trøffel

Flødekartofler med trøffel

Opskrift på lækre cremede flødekartofler med trøffel.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 kg

    kartofler, skrællede

  • 4

    forårsløg, fint snittet (gem de grønne toppe til pynt)

  • 2 fed

    hvidløg, skåret i ultra tynde skiver

  • 3 tsk

    god trøffelolie, - smag selv til

  • 1/2 l

    piskefløde

  • Salt og peber

  • Lidt smør

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og kær kartofler i skiver på ca. 4 mm i tykkelsen, - dup dem let tørre.
  • Bland piskefløde med trøffelolien og smagt til med salt og peber.
  • Smør et ovnfast fad med lidt smør, og saml dine flødekartofler i lag.
  • Læg et lag kartofler tæt i bunden, drys med lidt forårsløg og fordel 4-5 skiver hvidløg på kartoffel laget.
  • Hæld lidt af flødeblanding over, og fortsæt igen med et lag kartofler, lidt forårsløg, hvidløg og fløde igen, indtil der ikke er flere kartofler tilbage.
  • Hæld den sidste flødeblanding over toppen og drys med lidt forårsløg, - fløden skal ligepræcis ikke dække det sidste lag kartofler. Kartoflerne mørner og udskiller selv væde undervejs, og derfor vil hele laget blive dækket under tilberedning.
  • Bag flødekartoflerne i en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig ovn, i ca. 45 minutter.
  • Mas let på det øverste lag kartofler med en ske, så de kommer under flødemassen, og bag videre i ca. 30 min til de er fine gyldne på toppen, - mærk evt. med en kødnål om de er møre.
  • Lad kartoflerne hvile i ca. 15 min inden servering, så flødemassen får lov at samle sig om kartoflerne.