Go Back
Hakkebøffer i fad - Opskrift med cremet champignonsauce

Hakkebøffer i fad med cremet champignonsauce

Opskrift på hakkebøffer i fad med cremet champignonsauce.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 45 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 800 g

    hakket oksekød

  • 400 g

    brune markchampignon eller andre svampe

  • 1

    løg, finthakket

  • 2 1/2 dl

    vand + 1 boullionterning

  • 1/4 l

    piskefløde

  • 50 g

    smør

  • 2 spsk

    hvedemel

  • 1 spsk

    olie

  • Salt og peber

  • Kulør

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  • Del kødet i 4 lige store stykker og form dem til hakkebøffer.
  • Smelt halvdelen af smørret, krydr bøfferne med salt og peber og steg hurtigt bøfferne ved høj varme til de er flotte brune på begge sider, - de skal ikke tilberedes på panden, det bliver de i ovnen. Læg bøfferne i en ovnfast fad og stil til side.
  • Rens svampene, dup dem tørre og skær dem i skiver.
  • Smelt den anden halvdel af smørret på en pande sammen med 1 spsk olie, og svits champignon af ved jævn høj varme til væsken er fordampet.
  • Tilsæt løg og lad dem stege med til de er klaret, og drys derefter melet ud over og lad det varme igennem et minuts tid.
  • Hæld vand, fløde og boullionterning over, og lad saucen koge op og varme igennem i 5 min.
  • Smag saucen til med salt og peber og tilsæt kulør efter ønske.
  • Hæld saucen over hakkebøfferne i fadet og giv dem ca. 15-20 min. i ovnen, - alt efter tykkelse på bøfferne og hvordan man ønsker bøfferne tilberedt.
  • Top bøfferne med hakket persille og evt. sprødstegte svampe, og server med ønsket tilbehør.