Opskrift på hakkebøffer i fad med cremet champignonsauce.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Gourministeriet
Nøgleord Dansk mad, Hakkebøffer i fad, Mormormad
Samlet tid 45 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
800g
hakket oksekød
400g
brune markchampignon eller andre svampe
1
løg, finthakket
2 1/2dl
vand + 1 boullionterning
1/4l
piskefløde
50g
smør
2spsk
hvedemel
1spsk
olie
Salt og peber
Kulør
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
Del kødet i 4 lige store stykker og form dem til hakkebøffer.
Smelt halvdelen af smørret, krydr bøfferne med salt og peber og steg hurtigt bøfferne ved høj varme til de er flotte brune på begge sider, - de skal ikke tilberedes på panden, det bliver de i ovnen. Læg bøfferne i en ovnfast fad og stil til side.
Rens svampene, dup dem tørre og skær dem i skiver.
Smelt den anden halvdel af smørret på en pande sammen med 1 spsk olie, og svits champignon af ved jævn høj varme til væsken er fordampet.
Tilsæt løg og lad dem stege med til de er klaret, og drys derefter melet ud over og lad det varme igennem et minuts tid.
Hæld vand, fløde og boullionterning over, og lad saucen koge op og varme igennem i 5 min.
Smag saucen til med salt og peber og tilsæt kulør efter ønske.
Hæld saucen over hakkebøfferne i fadet og giv dem ca. 15-20 min. i ovnen, - alt efter tykkelse på bøfferne og hvordan man ønsker bøfferne tilberedt.
Top bøfferne med hakket persille og evt. sprødstegte svampe, og server med ønsket tilbehør.