Opskrift på hakkebøffer i fad med cremet champignonsauce.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Gourministeriet
Nøgleord Dansk mad, Hakkebøffer i fad, Mormormad
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Calories 889kcal
Author Dianna
Ingredienser
800g
hakket oksekød
50g
smør
400g
brune markchampignon eller andre svampe
1
løg, finthakket
2spsk
hvedemel
2 1/2dl
vand + 1 boullionterning
1/4l
piskefløde
Evt. lidt olie
Salt og friskkværnet peber
Kulør
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
Del kødet i 4 lige store stykker og form dem til hakkebøffer.
Smelt halvdelen af smørret på en pande, krydr bøfferne med salt og friskkværnet peber og steg dem hurtigt ved høj varme til de er flotte brune på begge sider. De skal ikke gennemsteges! Læg bøfferne i en ovnfast fad og stil til side.
Rens svampene, dup dem tørre og skær dem i skiver.
Smelt den anden halvdel af smørret på panden, evt. med lidt olie, og steg svampene af ved jævn høj varme til væsken er fordampet.
Tilsæt løg og lad dem stege til de er klaret, og drys derefter melet ud over og lad det varme igennem et minuts tid.
Hæld vand, fløde og boullionterning over, og lad saucen koge op og varme igennem i 5 minutter.
Smag saucen til med salt og friskkværnet peber og tilsæt kulør efter ønske.
Hæld saucen over hakkebøfferne i fadet og giv dem ca. 15-20 min. i ovnen - alt efter tykkelse på bøfferne og hvordan man ønsker bøfferne tilberedt.
Top bøfferne med hakket persille og evt. sprødstegte svampe, og server med ønsket tilbehør.