Go Back
+ servings
Cacio e pepe med kylling - Opskrift på klassisk cacio e pepe

Cacio e pepe med kylling.

Opskrift på cacio e pepe med saftig kyllingebryst.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 600 g

    kyllingebryst

  • 400 g

    spaghetti eller linguine

  • 200 g parmesan, fintrevet (udskift evt. 80-100 g med Pecorino)
  • 2 1/2 dl

    pastavand (vigtigt det er kogevand fra pastaen, da det jævner)

  • 40 g

    smør

  • 1 tsk

    friskkværnet peber

  • Lidt olie

  • Frisk timian til toppen

Sådan gør du

  • Varm lidt olie på en pande og steg kyllingebrysterne til de er gyldne og gennemstegt, - krydr med salt og peber.
  • Kog imens pastaen 3 min. mindre end al dente, - hæld vandet fra og gem dette.
  • Smelt smørret i gryden, tilsæt friskkværnet peber og lad det bruse godt af, - uden smørret brænder.
  • Sæt blusset til middel varme, tilsæt 2 dl pastavand og derefter den kogte pasta og rør godt rundt.
  • Tilsæt fintrevet parmesan og rør til parmesanen er opløst.
  • Tilsæt endnu 1 dl pastavand og varm igennem til pastaen er færdig tilberedt og saucen lækker cremet.
  • Sluk for blusset og lad pastaen hvile et par minutter. Når pastaen står og trækker sætter den sig gerne, - så tilsæt evt. lidt mere kogevand hvis der er behov for det, til du har en lækker, blød og cremet konsistens.
  • Skær kyllingen i skiver.
  • Server pastaen toppet med skiver at kyllingebryst, et drys frisk timian og friskkværnet peber.