Go Back
+ servings
Klassisk hønsekødssuppe - Opskrift på hønsekødssuppe

Hønsekødssuppe

Opskrift på klassisk hønsekødssuppe med friske suppeurter.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kyllingen

  • 1

    god stor kylling

  • Blandet reste grønt til at koge med, groft snittet

  • Salt og peberkorn

Fyld

  • 6

    store gulerødder

  • 2

    porrer, bruge evt. de grove toppe til at koge med kyllingen

  • 1

    lille knoldselleri

  • Salt og peber

Sådan gør du

Kyllingen

  • Rens kyllingen og læg den i en stor gryde med brystet nedad. Hæld vand over til den er dækket.
  • Tilsæt grøntsagerne, peberkorn og salt, og bring gryden i kog.
  • Lad kyllingen koge ved svag varme, underlåg låg, i ca. 45 min., - skum den af undervejs.
  • Sluk for blusset og lad kyllingen trække 15-20 min. i vandet, inden den tages op og pilles når den er let afkølet, - kog i mellemtiden bouillonen ind ved høj varme, til den har en god smag og mængden er passende til suppen.

Fyldet

  • Skær kyllingen i mundrette bidder og læg den til side.
  • Skræl gulerødder og knoldselleriet, og skær i mindre stykker.
  • Rens porrerne, skær den øverste grove del af toppen, og snit resten i ringe.
  • Hæld alle grøntsagerne i suppe, og lad dem tilberede ved svag til middel varme, til de er møre som ønsket, - ca. 15-20 min.
  • Tilsæt kyllingen og lad den varme igennem, og smag suppen til med salt og peber.
  • Server suppen rygende varm, med rigeligt peber på toppen, og evt. med et friskbagt flute ved siden af.