Go Back
Sødmælks franskbrød med birkes - Opskrift på franskbrød

Sødmælks franskbrød med birkes

Opskrift på det lækreste sødmælks franskbrød med birkes.
Denne opskrift giver et stort brød.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 3 1/2 dl

    sødmælk

  • 25 g

    gær

  • 500 g

    hvedemel

  • 1 spsk

    sukker

  • 25 g

    blødt smør

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • Sødmælk og birkes til pynt

Sådan gør du

  • Lun mælken og rør gæren ud heri, og tilsæt derefter sukker.
  • Rør hvedemel og salt i, lidt ad gangen, og rør til alt melet er rørt ind i dejen.
  • Tilsæt smørret i mindre tern og rør til smørret er æltet godt ind i dejen, gerne på maskine, det tager ca. 8-10 minutter.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 min.
  • Tag dejen ud af skålen og træk den forsigtigt lang så den passer i en smurte brødform, og lad den her efterhæve i 45 min. Vær opmærksom på at brødet hæver godt op, så brødformen skal gerne have høje kanter så ikke du ender med et franskbrød med paddehat form.
  • Pensel med mælk og drys med birkes og bag franskbrødet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 minutter.
  • Brødet tages ud af formen umiddelbart efter det er taget ud af ovnen, så ikke det bliver fugtigt på siderne.

Noter

Brødet skal have en kernetemperatur på ca. 98 grader for at være gennembagt.