Go Back
Pølsehorn - Opskrift på de bedste pølsehorn

De lækreste pølsehorn

Opskrift på de lækreste pølsehorn
Denne opskrift giver 16 store eller 24 mindre pølsehorn.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 20 g

    gær

  • 300 g

    hvedemel

  • 50 g

    smør

  • 1 1/2 dl

    lun sødmælk

  • 1/2 tsk

    salt

  • 1 tsk

    sukker

  • 1

    lille æg

  • 8

    pølser, - deles i 2 eller 3 stykker

  • Æg til pensling

  • Evt. sesam og birkes

Sådan gør du

  • Opløs gæren i mælken og tilsæt derefter sukker og æg.
  • Tilsæt mel og salt, lidt ad gangen, og rør dejen, gerne på maskine, til alt melet er æltet godt ind i dejen.
  • Tilsæt smørret i små tern, og ælt dejen til den slipper skålen, ca. 5-8 min.
  • Dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.
  • Del dejen i 2 lige store stykker, og rul hver del ud i en smule mel, til en stor cirkler på ca. 40 cm i diameter.
  • Brug en kniv eller pizzaskærer, og del hver cirkel i 8 trekanter hvis du ønsker store pølsehorn. Ønsker du 24 mindre pølsehorn, deles dejen først i 4 trekanter, og hver af de 4 trekanter deles i 3, så du ender op med 12 trekanter pr. cirkel.
  • Læg et stykke pølse på den brede ende, og rul nu dejen omkring pølsen. Placer pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir, med snippen nedad.
  • Lad pølsehornene efterhæve under et viskestykke i 30 min.
  • Pensl pølsehornene med sammenpisket æg, og drys evt. med sesam og birkes.
  • Bag pølsehornene i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min.
  • Lad pølsehornene køle af inden de evt. pakkes i poser, og opbevares på køl. Lun dem gerne inden servering, - så bliver brødet lækkert blødt.

Noter

Pølsehornene egner sig fint til at blive frosset og kan spises direkte optøede fra fryseren eller kan lunes kort i mikroovnen.