Opskrift på de lækreste pølsehorn
Denne opskrift giver 16 store eller 24 mindre pølsehorn.
Samlet tid 2 timertimer30 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
20g
gær
300g
hvedemel
50g
smør
1 1/2dl
lun sødmælk
1/2tsk
salt
1tsk
sukker
1
lille æg
8
pølser, - deles i 2 eller 3 stykker
Æg til pensling
Evt. sesam og birkes
Sådan gør du
Opløs gæren i mælken og tilsæt derefter sukker og æg.
Tilsæt mel og salt, lidt ad gangen, og rør dejen, gerne på maskine, til alt melet er æltet godt ind i dejen.
Tilsæt smørret i små tern, og ælt dejen til den slipper skålen, ca. 5-8 min.
Dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i en times tid.
Del dejen i 2 lige store stykker, og rul hver del ud i en smule mel, til en stor cirkler på ca. 40 cm i diameter.
Brug en kniv eller pizzaskærer, og del hver cirkel i 8 trekanter hvis du ønsker store pølsehorn. Ønsker du 24 mindre pølsehorn, deles dejen først i 4 trekanter, og hver af de 4 trekanter deles i 3, så du ender op med 12 trekanter pr. cirkel.
Læg et stykke pølse på den brede ende, og rul nu dejen omkring pølsen. Placer pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir, med snippen nedad.
Lad pølsehornene efterhæve under et viskestykke i 30 min.
Pensl pølsehornene med sammenpisket æg, og drys evt. med sesam og birkes.
Bag pølsehornene i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15 min.
Lad pølsehornene køle af inden de evt. pakkes i poser, og opbevares på køl. Lun dem gerne inden servering, - så bliver brødet lækkert blødt.
Video
Noter
Pølsehornene egner sig fint til at blive frosset og kan spises direkte optøede fra fryseren eller kan lunes kort i mikroovnen.