Opskrift på den lækreste indisk dhal, - krydret, varm og lækker.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Indisk
Keyword Bælgefrugter, Linser, Vegetar
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Antal 4Personer
Forfatter Dianna
Ingredienser
Dhal
200g
røde linser
2ds
hakkede tomater
5dlgrøntsagsbouillon
4fed
hvidløg, fintrevet
2
løg, finthakket
4cmingefær, fintrevet - ca. 2 spsk
3spsktomatkoncentrat
1spskkarry
1spsk
spidskommen, stødt
1spsk
koriander, stødt
1tskchiliflager, - juster selv efter styrke på chiliflagerne
1/2tsk
ægte kanel, stødt
1/4tsk
kardemomme, stødt
Salt og peber
Olie
Derudover
Fladbrød eller ris
Creme fraiche og hakket persille
Sådan gør du
Varm en god sjat olie i en gryde, og steg løg, hvidløg og ingefær af et par minutter. Tilsæt krydderierne og lad dem varme med i yderligere 2 minutter.
Tilsæt tomatkoncentrat og steg den med en minuts tid, - rør det godt sammen.
Hæld linser, hakkede tomater og bouillon over, og lad retten simre ved svag varme, under låg, i ca. 45 minutter. Rør jævnligt undervejs, og tilsæt evt. mere bouillon ved behov.
Fjern låget og lad retten simre videre i 15 minutter.
Smag til sidst til med salt og peber, - og servere retten med f.eks. ris, fladbrød eller lignende. Top gerne med iskold creme fraiche og friskhakket persille, - det smager skønt.