Go Back
+ servings
Indisk dhal - Opskrift på indisk dhal med varme krydderier

Indisk dahl

Opskrift på lækker indisk dhal, - krydret, varm og lækker.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Indisk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Dhal

  • 200 g

    røde linser

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 4 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 2

    løg, finthakket

  • 4 cm ingefær, fintrevet - ca. 2 spsk
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk

    spidskommen, stødt

  • 1 spsk

    koriander, stødt

  • 1 tsk chiliflager, - juster selv efter styrke på chiliflagerne
  • 1/2 tsk

    ægte kanel, stødt

  • 1/4 tsk

    kardemomme, stødt

  • Salt og peber

  • Olie

Derudover

  • Fladbrød eller ris
  • Creme fraiche og hakket persille

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olie i en gryde, og steg løg, hvidløg og ingefær af et par minutter. Tilsæt krydderierne og lad dem varme med i yderligere 2 minutter.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og steg den med en minuts tid, - rør det godt sammen.
  • Hæld linser, hakkede tomater og bouillon over, og lad retten simre ved svag varme, under låg, i ca. 45 minutter. Rør jævnligt undervejs, og tilsæt evt. mere bouillon ved behov.
  • Fjern låget og lad retten simre videre i 15 minutter.
  • Smag til sidst til med salt og peber, - og servere retten med f.eks. ris, fladbrød eller lignende. Top gerne med iskold creme fraiche og friskhakket persille, - det smager skønt.