Go Back
+ servings
Pasta med frisk tomatsauce - Opskrift på hurtig pasta med tomat

Pasta med frisk tomatsauce

Opskrift på en virkelig lækker pasta med frisk tomatsauce
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 500 g

    friske cherry tomater, delt i både

  • 5-6 fed

    hvidløg, hakkede

  • 1

    stort løg, finthakket

  • 1 dl

    hvidvin

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 1/2 tsk

    sukker

  • 1 håndfuld

    friske basilikumsblade

  • Salt og peber

  • 500 g

    pasta, efter eget ønske

  • Revet parmesan

Sådan gør du

  • Varm olivenolien op i en stor gryde og svits de hakkede løg i et par minutter.
  • Tilsæt de hakkede hvidløg og lad dem svitse med ved middel varme et par minutter.
  • Tilsæt de hakkede cherrytomater og hvidvinen og lad retten simre i yderligere 10 min.
  • Kog pastaen 1-2 min kortere end al dente, - det er vigtigt der er bid i, da den skal vendes i tomatsaucen og koge videre i små 2 min. og serveres al dente.
  • Smag tomatsaucen til med salt og peber, et lille drys sukker og vend de friske basilikumsblade i.
  • Hæld vandet fra pastaen, vend pastaen i tomatsaucen og lad det simre sammen i et par minutter.
  • Server pastaen med et fint drys parmesan.