Hæld kikærter, tahin, spidskommen, salt, hvidløg, saften af 1/2 citron og 1/2 dl olie i en blender, minihakker eller lignende, og blend det godt sammen.
Juster konsistensen med mere olie, eller brug koldt vand, hvis du ønsker den mindre fed. Blend til din hummus er blød og cremet, - det tager sagtens 5 minutter.Jeg bruger oftest 1/2-3/4 dl olivenolie, - det kommer lidt an på olien, og justerer konsistensen med koldt vand.Den kan sagtens laves mere kalorielet og samtidig smage fantastisk, - men det er naturligvis en smagssag hvor meget fedmen fra olien man ønsker. Som minimum vil jeg altid anbefale 1/2 dl god olivenolie, - men alt derover kan godt erstattes af vand.
Smag til med citronsaft, og evt. mere salt, spidskommen og/eller hvidløg.
Top den med lidt kikærter, olivenolie og/eller friske grønt.
Video
Noter
En håndfuld frisk persille der blendes sammen med din hummus er virkelig også lækkert, det giver en rigtig fin farve og en super lækker smag.